DOC // Zborurile Maiei Sandu cu avioane de lux! A încălcat legea și poate fi acuzată de primirea de foloase necuvenite...de la Shor
7 Noiembrie 2016 10:28
Candidatul PAS la funcția de președinte, Maia Sandu, a zburat pe bani privați la o conferință din orașul Doha, la bordu unui bizjet – un avion modern și luxos. Chiar dacă aceasta a negat în repetate rânduri că serviciile au fost achitate de stat, bloggerul Eugen Luchianiuc postează o serie de documente care demonstrează contrariul – călătoria care a costat în jur de 70 mii euro a fost achitată din fonduri private.

„În hotărârea de guvern cu privire la deplasarea din Doha este menționat următorul fapt:

„Cheltuielile de transport pentru membrii delegaţiei marcaţi cu asterisc, precum şi de cazare şi diurnă pentru toţi membrii delegaţiei vor fi suportate de instituţiile delegatare.”

Cu asterics sunt marcați doar Bobeică Corneliu și Tudor Ulianovschi. Respectiv doar pentru ei s-a achitat drumul. Pentru restul s-a achitat, din fonduri de stat, doar cazarea și diurna˝, scrie Luchianiuc pe blogul său.

Acesta îi mai adresează candidatului PAS o serie de întrebări în care-i solicită să dezvăluie adevăratele detalii ale acestei călătorii. „După istoria cu acest zbor charter eu aș avea câteva întrebări la candidatul pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, și anume:

1. Cum s-a simțit Maia Sandu în avionul privat achitat de către Shor (cel mai probabil)? El a povestit despre aceste zboruri private achitate din banii BEM chiar în autodenunțul său de anul trecut.

2. Nu consideră că a încălcat legea și a primit un folos necuvenit sau cum se mai descrie asta în Codul Penal sau care cod mai este acolo? Asta în condițiile în care ea, în calitate de ministru al Republicii Moldova a zburat cu un avion achitat de către privați?

3. De ce Maia Sandu nu a ieșit în conferință de presă sau măcar cu un status pe facebook despre faptul că a zburat cu o cursă charter și cu un bizjet de lux în Doha iar mai apoi de acolo spre Bruxelles și Chișinău? Nu cred că ea nu își dădea atunci seama de costurile de zbor pentru un avion privat. Iar dacă credea că e din banii statului nu crede că ar fi fost corect să fi venit înapoi în Chișinău și nu cu escală de o noapte la Bruxelles?

4. Cine a achitat hotelul din Bruxelles și cum rămâne cu ziua de 13 decembrie 2012, care era joi și în care doamna ministru era la lucru?

5. De ce, atunci când rise.md a publicat cu lux de amănunte istoriile legate de zborurile lui Dodon cu avioanele lui Plahotniuc și cu alte bizjet-uri nu a ieșit să anunțe că în timp ce era ea în Guvern, Filat & Co au achitat din banii statului peste 600 de mii de lei companiei Nobil Air pentru zborurile private. Dacă se face cumva că nu știe lasă să întrebe în echipă. Acolo sunt mulți oameni care știu˝, concluzionează Luchianiuc.

Comentarii: 4  
Grigoriu! 7 Noiembrie 2016 11:42
0 (0)
Daca sa luam toate pacatele Maiei, ea demult trebuia sa stea linga Filat! Doar privatizarea terenului de linga liceul Republican cu profil real cit face! Maia fiind ministru, numai cu inchideri de scoli si privatizari de terenuri adiacente s-a ocupat!
ViitorEuropean 7 Noiembrie 2016 12:11
0 (0)
Maia este dublura lui Filat! Deci PAS = PLDM
Andrei 7 Noiembrie 2016 12:26
0 (0)
Mdea.... Reiese că și Maia e un pion al oligarhilor! E sluga lor ! Din banii lor trăiește și pentru asta anume s-a înaintat în funcție de Președinte!
Poporul 7 Noiembrie 2016 12:58
0 (0)
Maia daca a zburat si ea in avioane private, de ce mai incepe discutia data cu acuzatii in Dodon. Maia are un comportament spurcat, cele 7 ani de acasa nu le are.
 
TAGURI