DOC // Noi mesaje INCENDIARE din poșta lui Usatîi au ajuns pe internet ! A fost interesat de AEROPORT, dar Filat i l-a dat lui SHOR
13 Iunie 2017 10:32
Renato Usatîi a fost interesat de preluarea Aeroportului Internațional Chișinău în anul 2012, pe timpul când îl consilia pe prim-ministrul de la acea vreme, Vlad Filat. Cel puțin aceasta reiese din cele câteva mesaje noi din poșta lui Usatîi ajunse luni seara pe internet și care conțin diferite documente secrete, date despre tender, date financiare sau sfaturi cum să se evite achitarea unor impozite la stat în urma înregistrării unor aeronave.

„Deși doar se vehicula motivul supărării lui Usatîi pe Filat, acum avem și confirmarea. Bratokul de la Fălești, în afară de Căile Ferate vroia de la Filat și AEROPORTUL”, a scris bloggerul Veaceslav Balacci, cu referire la noile mesaje din poșta lui Usatîi, spartă de hakeri săptămâna trecută și apărute publicat ieri de balabolclub.wordpress.com.

Balacci atrage atenția că mailul lui Usatîi e plin de informații venite din diferite surse care vizeaza preluarea aeroportului Chișinău, inclusiv documente secrete. “Se întâmpla în 2012 atunci când speț-talonul lui Usatîi era încă valabil, iar prietenia cu Filat mai tare decât Betonul Aliansului.

„Din câte vă aduceți aminte, Filat i-a dat aeroportul lui Șor, iar Usatîi s-a supărat atât de tare încât a început după asta un adevărat război cu prietenul său la cătăramă cu care zbura des în charteruri.

În total au fost publicate 6 screenshoturi cu mesajele din corespondența lui Usatîi de pe email pe acest subiect, dar hakerii promit noi detalii în curând.

Reamintim că adresa electronică a lui Renato Usatîi - renato2003@mail.ru, a fost spartă de hackeri acum o săptămână, iar mesajele au ajuns pe internet.  Este de menționat că în unul dintre mesajele publicate, Usatîi a transmis două fișiere. Primul întitulat „Dosarul spălare bani MICB” şi  al doilea – „Comisia rogatorie 2 PG catre PG FR (Platon)”. Ambele reprezintă scurgere ilegală de informaţii din dosarele instrumentate de Procuratura Generală de la Chişinău pe numele lui Veaceslav Platon. În presă au fost publicate și mesaje transmise de Usatîi pe două adrese care se aseamănă foarte mult cu nume de cod ale unor agenți – „ash987” şi „grast5228”. În acest mesaj transmite date ale unor jurnaliști, dar și ale unui director adjunct al Serviciului român de Informații Externe.

Comentarii: 1  
Ilie 13 Iunie 2017 11:15
0 (0)
Aha, acum deja e mult mai clar de ce balabolul s-a băgat în politică, pentru a acăpăra instituții ale statului
 
TAGURI