Rusia respinge solicitarea SUA de a elibera protestatarii anticorupție
14 Iunie 2017 09:00
Kremlinul a calificat marți drept ''periculoase'' pentru opinia publică manifestațiile neautorizate anticorupție, desfășurate în ziua precedentă în mai multe orașe ale Rusiei la apelul opozantului Aleksei Navalnîi, și a anunțat că nu va da curs apelurilor venite de la Washington pentru eliberarea demonstranților arestați, relatează agențiile AFP și Reuters.

''Desfășurarea unor evenimente autorizate, cum prevede legea, nu prezintă niciun pericol (...) Ceea ce este periculos, acestea sînt manifestațiile provocatoare. Da, într-adevăr este periculos. Este periculos pentru ceilalți oameni'', a declarat în fața presei purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, făcînd referire la ''grupul de provocatori'' care a manifestat luni în centrul Moscovei, unde erau prevăzute să se desfășoare evenimente legate de o zi de sărbătoare.

Peskov a mai precizat că autoritățile de la Moscova nu vor da curs solicitărilor SUA de a-i elibera pe protestatarii arestați în timpul manifestațiilor organizate de opozantul Aleksei Navalnîi.

''Nu sîntem de acord să se pună problema în acest mod. Nu acesta este genul de apeluri pe care să le ascultăm'', a indicat purtătorul de cuvînt al Kremlinului, după ce SUA au condamnat reprimarea manifestațiilor anticorupție și au cerut Moscovei eliberarea protestatarilor ''pașnici'' arestați de poliția rusă. Potrivit AFP, numărul protestatarilor reținuți luni la Moscova și în alte orașe ruse este de circa 1.700.

''Cei care s-au dedat la acțiuni provocatoare, încălcînd legea, în cazul lor autoritățile au luat măsuri împotriva conform legislației noastre'', a explicat purtătorul de cuvînt al Kremlinului.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI