Egiptul vrea să le interzică părinţilor să le dea copiilor nume din străinătate
15 Iunie 2017 15:00
Numele occidentale ar putea apărea tot mai rar în generaţiile viitoare ale Egiptului, din cauza unei propuneri legislative care ar putea interzice părinţilor să le dea copiilor nume ”din afară”. În caz contrar, aceştia ar putea fi amendaţi sau condamnaţi la închisoare, potrivit Independent.

 O comisie parlamentară egipteană se va întâlni zilele acestea pentru a dezbate o lege care ar interzice părinţilor să folosească "nume occidentale" pentru copiii lor. În conformitate cu legea, părinţii ar putea primi o amendă de până la 270 dolari (212 lire) sau o sentinţă de închisoare de până la şase luni, relatează Democracy.md.

Bedier Abdel Aziz, iniţiatorul acestei legi, susţine că nume precum Lara, Mark şi Sam sunt greu de pronunţat pentru vorbitorii arabi.

"Folosirea unor nume occidentale şi abandonarea celor arabe vor duce la o schimbare nedorită şi radicală în societatea şi cultura noastră", spune Aziz.

"Fiii noştri nu vor mai fi conectaţi la adevărata lor identitate", a adăugat el.

Dimpotrivă, mulţi egipteni au criticat iniţiativa lui Aziz în social media.

"Chiar nu pot să cred că parlamentul nu are nimic mai bun de făcut. Adăugaţi acest lucru la lista tot mai mare de lucruri ciudate pe care doresc să le dezbată! ", a comentat un utilizator pe o reţea de socializare. 

Dacă noua lege va fi adoptată, Egiptul nu va fi prima ţară care interzice anumite nume. În Arabia Saudită există o listă cu 50 de nume intrezise, aprobată în 2014, care include nume precum Alice, Linda şi Elaine. Aceste nume "contrazic" cultura sau religia locală, potrivit Gulf News.

Şi Danemarca are o lege asemănătoare, care respinge nume precum "Pluto" şi "Maimuţa",  în timp ce în Noua Zeelandă părinţii care speră să-şi numească fii "Armăsar", "Peşti şi chipsuri" sau "Satana" vor fi dezamăgiţi.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI