Serviciul Fiscal de Stat a demarat acțiuni de control a zonelor de agrement
16 Iunie 2017 10:00
Serviciul Fiscal de Stat (SFS) a demarat acțiuni de monitorizare și control a zonelor de agrement de pe întreg teritoriul Moldovei, relatează Democracy.md.  

Surse din cadrul SFS au relatat ca scopul acțiunilor de monitorizare este asigurarea unei administrări eficiente a contribuabililor, stabilirea și preîntâmpinarea cazurilor de încălcare a prevederilor legislației în vigoare și conformarea agenților economici care prestează diverse servicii de agreement.

Inspectorii fiscali au analizat indicatorii declarați de 73 de agenți economici ce administrează zone de recreere, centre de distracții, aquapark-uri. Drept rezultat, au fost identificate următoarele riscuri: nedeclararea tuturor veniturilor obținute; declararea de pierderi sau o pondere scăzută a nivelului profitabilității (din 36 agenți economici plătitori TVA, 24 înregistrează pierderi); neutilizarea mașinii de casă și control; achitarea salariului în plic (la 42 agenţi economiei salariu mediu lunar pentru un angajat este de până la 2100 lei); prezența fenomenului „munca la negru” (la unii agenți economici figurează 1-5 angajați, deși spectrul de servicii prestate este foarte variat).

În vederea diminuării riscurilor de încălcare a prevederilor legislației, activitatea agenților economici, prestatori ai serviciilor de agrement, va fi monitorizată pe parcursul lunilor iunie-august prin prisma controalelor fiscale inopinate și instituirea posturilor fiscale.

În luna mai, inspectorii fiscali au efectuat controale la persoanele care oferă servicii foto, video şi muzicale. Au fost întocmite 61 de procese-verbale pentru desfăşurarea activităţii neînregistrate la organele abilitate de stat. Au fost aplicate amenzi în sumă de peste 91,5 mii lei.

Comentarii: 1  
Mihai 16 Iunie 2017 10:52
0 (0)
Salut ideea, mai ales acum cînd toată lumea în zilele de sîmbătă și duminică merg undeva să se odihnească, condițiile trebuie să fie la nivel, ori prețurile sunt uneori pipărate, da iată condiții și igienă, nu prea, așa că fac bine autoritățile că merg în controale
 
TAGURI