Republica Moldova a participat, la New York, la Forumul Global pentru Remitenţe, Investiţii şi Dezvoltare–2017
16 Iunie 2017 11:00
Viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Daniela Morari, a efectuat o vizită în zilele 15-16 iunie 2017, la New York, unde a participat la Forumul Global pentru Remitenţe, Investiţii şi Dezvoltare–2017,  relatează Democracy.md cu referire la Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE.

În marja evenimentului, oficialul a avut o întrevedere bilaterală cu noul reprezentant special al Secretarului General ONU pentru Migraţie Internaţională, Louise Arbour. În cadrul întrevederii au fost discutate progresele şi inițiativele întreprinse de Republica Moldova în domeniul migraţiei, mobilităţii şi dezvoltării, precum și participarea ţării noastre la activităţile Forumului Global pentru Migraţie şi Dezvoltare (GFMD). Oficialul ONU a salutat evoluţiile şi abordarea cuprinzătoare și pragmatică a Chişinăului în domeniul migraţiei sub umbrela Parteneriatului de Mobilitate Republica Moldova–Uniunea Europeană, precum şi eforturile naţionale depuse pentru direcţionarea impactului migraţiei în dezvoltarea ţării.

Oficialii au exprimat deschiderea pentru consolidarea cooperării în domeniul migraţiei şi dezvoltării, inclusiv şi participarea Republicii Moldova la dialogul pentru elaborarea Compactului Global pentru Migrație şi implementarea Agendei ONU 2030.

În cadrul ediţiei GFMD 2017, Republica Moldova coprezidează masa rotundă „Instrumente și măsuri de salvgardare pentru coerența politicilor–Identificarea echilibrului corect de politici pentru compatibilitatea diferitor interese și obiective”, este membru al echipelor guvernamentale în cadrul altor 4 mese rotunde, precum şi vorbitor în cadrul Platformei pentru Parteneriate (Platform for Partnerships). Totodată, Republica Moldova este şi membru al Grupului ad-hoc de lucru pentru implementarea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă ale Agendei 2030 în domeniul migraţiei.

 

Comentarii: 4  
miroslav 16 Iunie 2017 11:13
0 (0)
pentru a combate problema migratiei, este necesar de asigurat tinerii specialisti cu locuri de munca si salarii decente, dar intai de toate - un sistem de invatamant modernizat si calitativ!
Constructiv 16 Iunie 2017 11:23
0 (0)
Moldova progreseaza pe zi ce trece, deja la New York, colaborari care duc spre succes.
Petru 16 Iunie 2017 11:54
0 (0)
Felicitari
andrei 16 Iunie 2017 12:52
0 (0)
Bine de tot! să nu fi fost vizitele lui Plahotniuc în SUA, nu prea cred că era acum atîtea proiecte comune!
 
TAGURI