Cooperare între Moldova și România în vederea combaterii propagandei teroriste
16 Iunie 2017 15:00
Siveco România va coordona un proiect de cercetare și inovare – RED-Alert – finanțat de Comisia Europeană cu 5 milioane de euro, pentru combaterea propagandei teroriste din mediul online, notează Democracy.md.
Proiectul își propune să utilizeze ultimele noutăți tehnologice care au apărut în domeniul inteligenței artificiale și a procesării complexe de evenimente și analize date și transformarea informațiilor nestructurate, respectiv texte schimbate pe rețele sociale, care să poată fi analizate de calculatoare, astfel încât să se identifice potențialul conținut terorist. Acestea vor fi analizate ulterior și de experți umani pentru a putea permite instituțiilor de protecția legii să intervină în timp real, înainte să se întâmple ceva”, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Cristi Potlog, leaderul tehnic al proiectului.

În prezent, se estimează că 90% din activitatea teroristă de pe internet se desfășoară prin intermediul site-urilor de socializare și prin intermediul social media.

Siveco România este coordonatorul la nivel european al proiectului atribuit de Comisia Europeană și are parteneri instituționali din Marea Britanie, Spania, Malta, Israel, Ungaria, Franța, România și Republica Moldova.

Proiectul se va derula pe parcursul a trei ani, între 1 iunie 2017 și 31 mai 2020, și este primul pe care Siveco România îl coordonează pe această zonă de securitate cibernetică ca project management și integrare soluție.

În context, președintele și directorul general al Siveco România, Florin Ilia, a precizat că RED-Alert este finanțat 100% prin programul Horizon 2020 al Uniunii Europene cu 5 milioane de euro și, deși este primul proiect de cercetare pe cybersecurity, compania investește în acest domeniu de ani de zile.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI