Dodon a transmis un mesaj de condoleanțe poporului portughez
19 Iunie 2017 11:00
În legătură cu incendiile devastatoare din Portugalia, soldate cu pierderi de vieți omenești, șeful statului i-a transmis un mesaj de condoleanțe omologului său portughez, Marcelo Rebelo De Sousa, notează Democracy.md.

„Vestea despre incendiile devastatoare de vegetație care au lovit Republica Portugheză a zguduit întreaga lume. Sîntem profund întristați că au avut de suferit familii nevinovate, înregistrîndu-se numeroase pierderi de vieți omenești și răniți. În aceste clipe, cînd natura s-a dezlănțuit asupra oamenilor, în numele Republicii Moldova și al meu personal, adresez sincere condoleanțe familiilor îndoliate, cuvinte de încurajare victimelor, dar și gînduri bune pentru o recuperare grabnică celor răniți”, se arată în mesajul șefului statului.

Igor Dodon a mai declarat că Republica Moldova este disponibilă să-și sporească reziliența la manifestările extreme ale schimbărilor climatice.

Menționăm că 62 de persoane și-au pierdut viața în urma incendiilor de pădure din Portugalia. Guvernul de la Lisabona a decretat trei zile de doliu național. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI