A fost lansat concursul pentru finanţarea proiectelor culturale
10 August 2017 10:30
Ministerul Educației, Culturii și Cercetării a lansat astăzi concursul pentru finanțarea parțială din bugetul de stat a proiectelor culturale ale asociațiilor obștești, ediția 2018, relatează Democracy.md.

Concursul este organizat în conformitate cu Regulamentul cu privire la modul de finanţare din bugetul de stat a proiectelor culturale desfăşurate de asociaţiile obşteşti, aprobat prin Hotărîrea Guvernului nr. 834 din 8 octombrie 2014.   

Potrivit Serviciului de presă al ministerului, condițiile concursului, ediția 2018, sînt similare condițiilor aplicate pentru anii precedenți. Cuantumul finanțării unui proiect cultural este stabilit pînă la 50% din costul lui general, dar nu mai mult de 100 mii lei pentru un proiect.

Proiectele culturale care vor fi finanțate de la buget în anul 2018, ca și în anii precedenți, sînt clasificate în opt categorii: Artă populară și muzeografie, Arte vizuale, Cinematografie, Cultură-comunitate, Literatură, Muzică, Patrimoniu cultural, Teatru. La selectarea acestora se va ţine cont de importanţa culturală şi cea socială a proiectului, impactul şi durabilitatea acestuia, precum şi de alte criterii fixate în regulament. 

Data limită de prezentare a dosarelor la concurs este 15 octombrie 2017. Data limită de desfășurare a concursului este 25 decembrie 2017.

Pentru ediția 2017 au fost depuse 69 proiecte culturale din partea a 42 de asociații obștești. Anul acesta de finanțare bugetară beneficiază 52 de proiecte culturale promovate de 32 de asociații obștești/uniuni de creație. Bugetul concursului pentru 2017 este de două milioane de lei.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI