Piața de vechituri din preajma Gării, mutată. Cât va costa locul
10 August 2017 13:30
Deja de trei săptămâni, teritoriul din preajma Gării (bd. Gagarin, Aleea Gării) este eliberat de comercianții ambulanți. Acestora li s-au oferit locuri în piața "Agrovista" din strada Tăbăcăria Veche, 25.

Luni, 7 august 2017, în cadrul ședinței operative a serviciilor municipale, pretorul interimar al sectorului Centru, Pavel Rusu, a precizat că majoritatea vânzătorilor ambulanți, circa 300 de persoane, s-a conformat solicitării autorităților de a activa în locuri autorizate, trecând să vândă în piață, pentru că acolo dispun de toate condițiile necesare pentru activitate. Și doar 20-30 de comercianți sunt împotrivă.

Pretorul interimar al sectorului Centru a mai spus că administrația pieței "Agrovista", deocamdată, nu percepe niciun fel de plată de la vânzătorii de vechituri. 

Dar pe viitor, s-a convenit că locul de comerț pentru pensionari și persoane social-vulnerabile să fie de 5 lei. Pentru restul vânzătorilor, plățile respective vor fi conform taxelor stabilite de administrația zonei de comerț.

În context, primarul general interimar al Capitalei, Nistor Grozavu, a solicitat ca noilor comercianți din piața "Agrovista" să le fie asigurate condiții adecvate, atât cele sanitare, cât și pentru activitatea comercială/depozitare și accesul în piață.  

În altă ordine de idei, Nistor Grozavu a solicitat șefului Institutului Municipal de Proiectări "Chișinău-Proiect", Pavel Cazacu, să examineze posibilitatea și locul de amplasare în Capitală a unei piețe de vechituri, zonă ce există în majoritatea capitalelor europene.

Reprezentanții forțelor de ordine, în comun cu administrația publică locală, monitorizează în permanență spațiile eliberate de comercianții ambulanți, pentru a evita revenirea acestora la locurile vechi.

Pe teritoriul municipiului Chișinău activează 44 de piețe comerciale.

Comentarii: 0  
 
TAGURI