Dodon va merge la Bulboaca, în calitate de comandant suprem al forțelor armate
11 August 2017 14:00
Potrivit șefului statului în ultimul timp se poartă multe discuții despre poligonul militar de la Bulboaca, despre implicarea americanilor și finanțările care vin din SUA.„În calitate de comandant suprem al forțelor armate, în ziua de luni voi merge în vizită de lucru pe poligon, pentru a clarifica pe loc starea lucrurilor”, a declarat Igor Dodon

În acest context președintele Republicii Moldova a precizat că nu trebuie să uităm că suntem un stat neutru. „Eu nu voi admite ca soldații moldoveni să fie parte sau piese în mașinăria vreunui bloc militar, fie el din Vest sau din Est”.

Amintim că, ambasadorul american îl contrazice pe fostul ministru al Apărării care declara, acum câteva zile, că SUA ar fi oprit finanțarea unor proiecte destinate Armatei Naționale. James Pettite susține că ar fi fost vorba de o neînțelegere. Declarațiile au fost făcute în cadrul unui eveniment, desfășurat la baza militară de la Bulboaca.

„N-am suspendat asistența financiară deloc. Am observat că în acest an, din păcate, Armata Națională nu a participat în exerciții militare în străinătate. Noi discutăm aceste chestiuni și eu sper că în viitor vor continua această participare. N-am suspendat niciun ajutor financiar. Este vorba doar de o neînțelegere”, a declarat James Pettit, ambasadorul SUA la Chișinău.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI