Dodon: Vom fi nevoiți să demolăm această guvernare
14 August 2017 14:30
Președintele Igor Dodon susține că va recurge la acțiuni drastice, în cazul în care guvernarea de la Chișinău va antrena Republica Moldova în jocuri geopolitice, comunică Democracy.md.

Declarația a fost făcută de demnitar astăzi în urma inspectării poligonului militar de la Bulboaca. Deși, a precizat că nu a sesizat anumite lucrări de ordin militar dubioase la această bază militară, Dodon a atenționat că va monitoriza îndeaproape situația, pentru a nu admite „destabilizarea situației”.

„Nu am depistat careva lucrări de ordin militar dubioase care ar putea duce la destabilizarea situației în zona de securitate sau implicare unor forțe armate din afara țării, așa cum s-a speculat în presă pe parcursul ultimelor zile. Le-am amintit ofițerilor de rang înalt că Moldova nu trebuie să participe în acțiuni militare: nici în Est, nici în Vest, și nu vom face parte din niciun bloc militar, fie NATO sa altul. Sîntem o țară neutră”, a declarat șeful statului.

El s-a arătat sigur că Chișinăul ”nu intenționează să atace pe nimeni”, dar în cazul în care vor fi semnale că se pregătește ceva, va interveni.

„Dacă Guvernul de la Chișinău ghidat de unele forțe din afara țării va încerca să se implice într-un conflict regional vor încerca să destabilizez situația din Moldova, atunci în calitate de președinte împreună cu poporul vom fi nevoiți să demolăm această guvernare prin toate căile, pentru a asigura pacea în Moldova”, a adăugat Dodon.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI