Fostul deputat Pantelei Sandulachi a fost trimis în judecată pentru însușirea ilegală a 700 mii lei
23 August 2017 11:45
Ex-deputatul din partea PLDM Pantelei Sandulache va compărea în fața judecătorului. Acesta riscă între 3 și 8 ani de detenție pentru că a prejudiciat statul cu 700 mii lei, pe care și-i i-a însușit și i-a folosit în scopuri personale. Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat cazul în judecată.

Cei 700 mii lei sunt parte a sumei de 400 mii euro pe care statul i-ar fi trebuit să-i achite lui Sandulache drept prejudiciu moral pentru tergiversarea examinării unui dosar de-al său. Cu toate că Procuratura Generală a contestat decizia dată a Curții de Apel Chișinău, ministrul Finanțelor de atunci, Veaceslav Negruța, exponent al PLDM, a aprobat transferul de 400 mii euro pe contul lui Sandulachi. Totodată, în afara unei decizii definitive din partea CSJ, ex-deputatul PLDM nu a ezitat să utilizeze banii în scopuri personale și a ridicat de pe contul său 700 mii lei.

Amintim că, în anul 2012, Curtea de Apel Chisinau a obligat statul sa-i achite fostului deputat Sandulachi un prejudiciu moral şi material în valoare de 400 mii euro (echivalentul a 6250480 lei) pentru tergiversarea examinării unui dosar de-al său. Chiar dacă decizia instanţei nu era irevocabilă, Ministerul Finanţelor a dispus executarea acesteia şi a transferat pe contul bancar al fostului deputat suma de 6250480 lei”, se spune într-un comunicat emis de Procuratura Generală.

Reprezentanții PG notează, de asemenea, că fostul ministru al Finanţelor Veaceslav Negruța, care a autorizat ilegal  transferul din bugetul de stat a 400 de mii de euro pentru Sandulachi a fost deja condamnat la 3 ani închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice pe termen de 5 ani și cu suspendarea condiţionată a executării pedepsei închisorii pe un termen de probă de 3 ani.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI