Iurie Bolboceanu, acuzat de trădare de Patrie, internat în spital
11 Octombrie 2017 08:30
Ședința de judecată în dosarul „Bolboceanu”, care urma să aibă loc astăzi, 10 octombrie, a fost amânată pentru o altă zi, pentru că fostul deputat acuzat de trădare de Patrie nu s-a prezentat, acesta fiind internat în spital.

Solicitat de Realitatea.md, procurorul de caz a explicat că Iurie Bolboceanu se află în spitalul Penitenciarului nr.16 din Capitală, iar avocații săi încă nu au prezentat vreun certificat în acest sens.

Mai mult, dosarul pe care îl instrumentează să află la etapa ședinței preliminare, iar o nouă ședință de judecată va avea loc pe data de 11 octombrie.

Amintim că Iurie Bolboceanu a fost reținut, în această primăvară, într-un dosar pentru spionaj și trădare de patrie, iar la începutul lunii august, Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a finalizat urmărirea penală și a remis în instanța de judecată cauza penală de acuzare a fostului deputat.

Dacă va fi găsit vinovat de comiterea infracțiunii de care este acuzat, acesta riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 12 la 20 de ani. Actualmente, el se află în arest preventiv.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI