Amenzi de mii de lei pentru cei care vor vinde alcool tinerilor până la 21 de ani.
11 Octombrie 2017 18:00
Comercianții, care vor vinde produse alcoolice tinerilor până la vârsta de 21 de ani, s-ar putea alege cu amenzi de mii de lei.Un proiect de modificare a Codului contravențional va fi examinat de deputații din Comisia juridică, numiri și imunități. Prin urmare, comercializarea alcoolului, pentru persoanele care nu au împlinit 21 de ani, ar putea fi interzisă. Documentul are și avizul pozitiv al Guvernului.

Autorii documentului au propus modificarea Codului contravențional, prin introducerea sancțiunilor pentru comercializarea alcoolului tinerilor de până la 21 de ani. 

Astfel, comercializarea băuturilor alcoolice ar putea fi sancționată cu amendă de până la 5.000 de lei, cu sau fără privarea de dreptul de a desfășura o anumită activitate pe un termen de la trei luni la un an, scrie bizlaw.md.

În prezent, legislația face corelare între atingerea vârstei de majorat și posibilitatea de a cumpăra băuturi alcoolice. Cu toate acestea, așa cum indică cercetările sociologice și psihologice, tânărul în vârstă de 18 ani nu este în măsură să ia o decizie informată cu privire la problema consumului de alcool.

Autorii mai argumentează că Republica Moldova se află printre țările cu cel mai înalt nivel al consumului de alcool. Astfel, în ultimii ani, în țară, consumul la o persoană cu vârsta de peste 15 ani constituie 18,2 litri pe an.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI