În campania electorală din 2014, Maia Sandu se lăuda cu reformele făcute de PLDM! Astăzi aflăm că a mințit! UE oprește finanțarea Moldovei pe justiție pentru că nu s-au făcut reforme în 2014
11 Octombrie 2017 18:14
Uniunea Europeană a sistat ajutorul financiar pentru susținerea reformelor în sectorul justiției din cauza modului în care Partidul Liberal Democrat a administrat Ministerul Justiției. 

Potrivit unui comunicat al Delegației UE în Moldova, ”UE a urmărit cu atenție procesul de implementare a reformelor și a notat că autoritățile din Republica Moldova au arătat un angajament insuficient pentru a implementa reforme în sectorul justiției în anii 2014 și 2015. Cu alocarea insuficientă a fondurilor și a personalului, reformele necesare nu au fost implementate. Ca rezultat, progresul înregistrat nu a fost suficient”. Este de menționat că în 2014, Ministerul Justiției era condus de reprezentanți ai PLDM, colegi cu actualul lider al Partidului Acțiune și Solidaritate, Maia Sandu.

După ședința Guvernului, ministrul Justiției, Vladimir Cebotari, a confirmat că finanțarea europeană pentru domeniul pe care îl conduce a fost sistată din cauza problemelor din trecut. ”Uniunea Europeană a anunţat în mijlocul lunii septembrie că din cauză că în anul 2014 şi în anul 2015 guvernarea la acel moment nu a dedicat resurse și angajament suficient pentru a realiza strategia de reformă în justiţie, toate acţiunile fiind realizate cu întârziere, din motivele respective, banii planificați pentru acele perioade nu vor fi debursați”, a spus Cebotari.

Comentarii: 1  
timofei 11 Octombrie 2017 19:26
0 (0)
Maia de asemenea a spus ca principalul scop a fost acumularea voturilor pentru PLDM. Reformele, mai asa, faca-se cum s-or face.
 
TAGURI