La Ocnița va fi edificat un memorial
12 Octombrie 2017 08:00
La Ocnița va fi edificat un monument în memoria participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Centrala Atomoelectrică din Cernobîl, notează Democracy.md cu referire la Serviciul de presă al Executivului.

Monumentul în memoria participanţilor la lichidarea consecinţelor avariei de la Centrala Atomoelectrică de la Cernobîl va fi edificat în scuarul Independenţei din oraşul Ocniţa. La lichidarea consecinţelor avariei de la Cernobîl au participat 33 de persoane din raionul Ocniţa, dintre care în viaţă mai sînt 25.

Cheltuielile pentru lucrările de proiectare, executare, edificare a monumentului şi amenajare complexă a terenului aferent vor fi acoperite din contul bugetului raional Ocniţa, precum şi din donaţii şi sponsorizări.

Totodată, în scopul eternizării memoriei omului politic Ion Costin, deputat în Sfatul Ţării, primar de Chişinău în perioada 1933-1937, şi cu prilejul împlinirii a 130 de ani de la naştere, va fi edificat bustului lui în satul Ghidighici, municipiul Chişinău.

Cheltuielile pentru elaborarea documentaţiei de proiect, executarea, edificarea bustului şi amenajarea terenului aferent vor fi acoperite din contul mijloacelor financiare provenite din donaţii şi sponsorizări.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI