Câte milioane vor putea cheltui concurenții electorali la referendumul de demitere a primarului Capitalei
12 Octombrie 2017 09:30
Concurenţii electorali, care vor participa la referendumul local cu privire la demiterea lui Dorin Chirtoacă din funcţia de primar general al municipiului Chişinău, pot cheltui aproape un milion de dolari.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit marţi plafonul general al mijloacelor financiare ce pot fi transferate pe contul "Fond electoral" al participanţilor la plebiscit. Potrivit hotărârii, plafonul nu poate depăşi 16,5 mil. lei ($940 mii). 

În timpul şedinţei, CEC a votat constituirea Consiliului electoral al circumscripţiei electorale municipale Chişinău. Consiliul se va ocupa de înregistrarea candidaţilor care vor dori să facă agita ţie electorală pentru sau împotriva demiterii primarului, transmite Democracy.md.

Mai multe partide importante au anunţat deja că nu vor participa la referendum. Doar Partidul Socialiştilor şi Partidul Comuniştilor au declarat că vor participa la plebiscit. 

Referendumul local privind revocarea primarului general al municipiului Chişinău a fost stabilit pentru data de 19 noiembrie 2017. Pentru desfăşurarea acestuia, din buget vor fi alocaţi 9 milioane de lei.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI