Dodon promite să blocheze Limba română în Constituție: Rămâne moldoveneasca
13 Octombrie 2017 11:00
Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că va bloca inițiativa de modificre a denumirii limbii în Constituție. „Este și va rămâne mldovenească”, a punctat Dodon.

„Nu este exclus că vor iniția procedura de modificare a limbii. Socialiștii și șeful statului sunt categoric împotrivă. Voi bloca inițiativa de modificare a limbii de stat”, a declarat Dodon, citat de ria.ru.

Fracțiunea PLDM a anunțat ieri că a elaborat un proiect de modificare a art. 13 al. 1 din Constituție, și anume schimbarea sintagmei de limbă moldovenească în grafie latină în limba română. Proiectul a fost semnat de 34 de deputați și urmează să fie expediat la Curtea Constituțională. 

În acest context, președintele Dodon a menționat că pentru a se expune pe marginea acestui proiect Curtea Constituțională are la dispoziție șase luni, după care proiectul va ajunge în Parlament.

„Sper ca în Parlament să nu se adune 64 de voturi pentru această inițiativă. Dar, dacă se vor găsi, eu nu voi promulga legea. Limba noastră este - moldovenească. Așa este și va rămâne”, a mai punctat Dodon. 

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI