Candu către socialiști: Vrabia mălai visează
13 Octombrie 2017 13:00
Spicherul Parlamentului i-a luat astăzi peste picior pe socialiști, care se arată tot mai convinși că vor obține victorie la următoarele alegeri parlamentare, informează Democracy.md.

Andrian Candu a admis că lupta pentru dominație în Parlament va fi una dură, dar le-a sugerat socialiștilor să fie mai cumpătați în afirmații.

„Declarațiile de genul că următorul parlament va fi dominat de fracțiunea PSRM, vorba aia:  «vrabia mălai visează». Să ajungem pînă la parlamentare, lupta cu siguranță va fi una dură și importantă. Dar pînă atunci, noi avem multe de făcut”, a declarat astăzi Candu.

Întrebat despre promisiunile făcute de președintele Igor Dodon omologului său rus, Vladimir Putin, precum că nu va promulga nicio lege antirusească, Candu a declarat că guvernarea nu este afectată de acestea.

„Nu văd cum declarațiile și promisiunile lui ne-ar încurca pe noi în activitate decît, cu regret, că ne mai reține cîteodată în promulgarea legilor, dar și aici avem o procedură constituțională. În rest, ne-am obișnuit cu aceste afirmații și nu vom da note, oricît de năstrușnice ar fi”, a remarcat Candu.

„Nici Parlamentul, și nici Guvernul nu elaborează legi antirusești, precum nu elaborează legi împotriva altor state în general. Legile sînt pro-Moldova”, a comentat, la rîndul său, Pavel Filip.

Menționăm că astăzi membrii Guvernului și Parlamentului s-au întrunit în ședință comună pentru a evalua gradul de implementare a Acordului de asociere cu UE, precum și mersul reformelor. 

 

Comentarii: 3  
timofei 13 Octombrie 2017 15:26
0 (0)
2 ani in urma nu aveam idee cine este Candu dar la moment chiar ma fascineaza ca politician mereu vorbeste argumentat, si ce este mai important - consecvent in viziunile pro-europene si ii face pe socialisti una cu pamantul!
Eugen 13 Octombrie 2017 16:12
0 (0)
Socialistii vin doar cu populime, nu vad nici un proiect dea lor in care sa fie atinse aspectele economice ale tarii, toate sunt sociale, ceea ce le palace la oameni, dar trebuie sa dezvolti economia din start ca sa poti oferi la oameni pensii si salarii mai mari.
realist 13 Octombrie 2017 16:20
0 (0)
Cand o sa moara populismul socialistilor? Oare nu le este clar ca RM nu se mai intoarce din cursul european?
 
TAGURI