Lavrov: Truple de menținere a păcii ale ONU sunt forțe de ocupație
31 Octombrie 2017 17:00
Ministrul rus de externe Sergei Lavrov susține că trupele de menținere a păcii ale ONU sunt „forțe de ocupație“ și a declarat că propunerea reprezentantului special al SUA în Ucraina, Kurt Volker, despre misiunea ONU este contrară eforturilor depuse în cadrul negociat al „formatului normand”, potrivit TASS.

La o întâlnire cu membrii Asociației Întreprinderilor Europene, Lavrov a spus că are foarte multa speranța că declarațiile domnului Volker, „care contrazic în mod direct ceea ce face Rusia, Germania, Franța și Ucraina în formatul normand, nu vor împiedica pregătirea foii de parcurs (pentru a rezolva situația)“, scrie paginaderusia.ro.

„Volker a spus că, în primul rând, pacificatorii trebuie sa ocupe – el a folosit un alt cuvânt, dar sensul este acelasi – tot Donbasul, sa il incercuiasca, iar apoi Statele Unite vor sprijini pe președintele Poroșenko să își îndeplinească toate obligațiile, inclusiv acordarea Donbasului a statutului special dupa „formula Steinmeier”, a spus Lavrov.

„Suntem absolut convinși că, de îndată ce forțele de ocupație vor ocupa întregul Donbas, Poroșenko nu va ridica un deget pentru a face ceva din ceea ce a promis. În opinia mea, asta deja se înțelege și în toate capitalele europene“, – a adăugat el.

De asemenea, Lavorv l-a contrazis pe Volker care a afirmat ca „militiile LNR/DNR“ nu au ce sa caute in procesul de pacificare a regiunii.

Reamintim, reprezentantul special al Departamentului de Stat al SUA pentru Ucraina, Kurt Volker a declarat ca Rusia ar trebui să-și retragă forțele din Donbas pentru ca pacificatorii ONU sa poata fi desfasurati în teritoriu.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI