Când va primi Moldova prima tranșă din cele 100 de milioane de euro
7 Noiembrie 2017 18:00
Comisarul European pe Comerț, Cecilia Malmstrog, care se află într-o vizită la Chișinău a afirmat că condițiile care vizează asistența financiară pentru Republica Moldova decurg foarte bine, astfel, aceasta a dat asigurări că prima tranșă va ajunge în timp util.

„Sprijin financiar a fost oferit cu anumite condiții. Aceste condiții vizează și discuțiile ce au loc cu Fondul Monetar Internațional, care am înțeles că decurg destul de bine. Comisia de la Veneția a venit cu anumite recomandări și noi vom urmări să vedem cum sunt respectate aceste recomandări. Prima tranșă va fi plătită în timp util”, a spus Comisarul European pe Comerț, Cecilia Malmstrom, citată de publika.md.

Amintim că ambasadorii Uniunii Europene au aprobat acordul cu privire la asistența macro-financiară pentru Republica Moldova în valoare de 100 de milioane de euro.

60 de milioane vor fi acordaţi sub formă de credit, iar 40 de milioane - sub formă de finanţări nerambursabile. Asistenţa are drept scop susţinerea agendei de reforme.

 

Comentarii: 2  
Adevărul 7 Noiembrie 2017 20:44
0 (0)
Ce ia mai trasnit pe Năstase șiu Maia care stăteau în genunchi europenilor să nu acorde R.Moldova bani
Efim 7 Noiembrie 2017 21:44
0 (0)
Totusi vedem ca Maia si Nastasenu au reusit sa puna piedici in acest sens. Cei de la FMI nucred in lacrimi , manipulari si minciuni, ei cred in fapte . Aici se pare ca democratii au fost mai convingatori.
 
TAGURI