Vulcanizările, în vizorul FISC: Sancțiuni de 162 de mii de lei
1 Decembrie 2017 09:30
Serviciul Fiscal de Stat a inițiat pe 13 noiembrie, acțiuni de monitorizare, conformare și control a agenților economici care prestează servicii de schimbare a roților, vulcanizare a camerelor și anvelopelor.

Astfel, inspectorii fiscali au supus verificării 128 de contribuabili de pe întreg teritoriul țării, dintre care în 109 cazuri au fost depistate încălcări ale legislației de genul încălcări ale disciplinei utilizării mașinii de casă și control și neprezentarea la prima cerere a documentelor de proveniență a mărfii expuse spre comercializare.

Conform prevederilor art. 251, 253 al 1, 254 al.2 și al.4 din Codul Fiscal, față de contribuabilii care nu respectă legislația în vigoare, vor fi aplicate sancțiuni în sumă de 162 de mii de lei.

În acest context, SFS vine cu un apel către toți agenții economici care dețin centre, ateliere pentru prestarea serviciilor de vulcanizare a camerelor și anvelopelor, să se conformeze benevol legislației în vigoare și să presteze servicii conform prevederilor acesteia.

Totodată, SFS recomandă conducătorilor auto să beneficieze de astfel de servicii doar în locuri autorizate, astfel susținând respectarea legislației fiscale, dar și siguranța personală.

Acțiunile SFS vor continua până la mijlocul lunii decembrie.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI