Datele despre persoanele care vor traversa frontiera, vor fi incluse într-un Sistem integrat
5 Decembrie 2017 10:30
Poliția de Frontieră va avea un Sistem informațional integrat. Sistemul are drept scop formarea resurselor informaționale în privința evenimentelor ce au loc la frontieră, dar și pentru acumularea, stocarea și prezentarea acestora la solicitare. Un proiect de hotărâre în acest sens va fi examinat în ședința Guvernului.

Potrivit documentului, Sistemul informațional integral al Poliției de Frontieră va fi destinat pentru colectarea, prelucrarea, stocarea, actualizarea și analiza datelor despre persoanele fizice și mijloacele  de transport, care traversează fontiera Republicii Moldova. 

La fel, Sistemul va conține date despre evenimentele ce au loc pe segmentul verde al frontierei. Aceste date vor fi oferite autorităților publice competente, precum și persoanelor fizice sau juridice.

Crearea Sistemului este o necesitate pentru exploatarea uniformă a sistemului informațional automatizat destinat registrului de stat, dar și pentru crearea cadrului legal pentru exploatarea acestuia de către deținătorul și utilizatorii cu drept de acces.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI