Noi licitații marca ”Banca de Economii”. Sunt scoase la vânzare imobile de zeci de milioane, amplasate în centrul Capitalei
5 Decembrie 2017 17:00
”Banca de Economii”, aflată în proces de lichidare, vinde clădirea de pe strada Columna, 115, din centrul Capitalei. Prețul inițial de vânzare a imobilului este de peste 30 de milioane de lei. Suprafața totală a acestuia este de 1.145 m2. La fel, urmează a fi vândute și imobilele de pe strada Pușkin, 33, amplasate tot în centrul Chișinăului, la prețul inițial de 27,86 milioane de lei, relatează Democracy.md.

Clădirea este scoasă la licitație de rând cu alte zeci de imobile amplasate în municipiul Chișinău, dar și în alte orașe. Licitația ”cu strigare” va avea loc în data de 19 decembrie, ora 11:00, pe adresa: mun. Chişinău, str. Columna, 115.

Conform anunțului publicat de Agenția Proprietății Publice, la vânzare mai este scos un imobil de pe bulevardul Mircea cel Bătrân, 23, valoarea căruia este de aproape 18,3 milioane de lei. În total, la licitație vor fi expuse peste 70 de construcţii şi încăperi comerciale/industrial. Lista cu bunurile scoase la vânzare poate fi consultată aici.

În data de 20 decembrie, BEM va organiza o nouă licitație. De această dată, vor fi scoase la vânzare mijloace de transport. Cel mai ieftin automobil este un Mercedes Benz din anul 1999. Prețul inițial al acestuia este de aproape 34 de mii de lei. Cea mai scumpă mașină este un Chevrolet Captiva din 2013, în valoare de 332 de mii de lei.

La fel, în data de 21 decembrie urmează să fie scoase la vânzare mai multe utilaje, printre care echipament procesare carduri bancare, echipament tipografic, tehnică operațională.

Pentru a participa la licitaţie, persoanele interesate sunt obligate să achite acontul în mărime de 10% din valoarea de expunere a lotului pentru care se va solicita participarea la licitaţie şi taxa de participare la licitaţie în mărime de 200 de lei – pentru persoanele fizice și în mărime de 350 de lei – pentru persoanele juridice.

De asemenea, participanții trebuie să prezinte, cu o zi înainte de desfășurarea licitației, următoarele documente:

cererea de participare la licitaţie conform modelului;

documentul de plată care confirmă depunerea acontului/aconturilor şi taxei de participare la licitaţie, la conturile sus-indicate;

copiile actelor care certifică identitatea (buletinul de identitate; certificatul de înregistrare şi extrasul din Registrul de stat al persoanelor juridice; actul de identitate al reprezentantului);

documentele care confirmă împuternicirile reprezentantului de a participa la licitaţie din numele şi pe contul persoanei fizice/juridice, de a licita pentru lotul expus la licitaţie, de a semna procesele-verbale ale licitaţiei, contractele de vânzare-cumpărare, actele de predare-primire, şi anume: procura autentificată notarial; hotărârea organului de deciziea persoanei juridice privind participarea companiei la licitaţia respectivă, cu indicarea persoanei ce o va reprezenta, datele de identificare şi împuternicirile acesteia.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI