Proiectul de termoizolare a clădirilor din Chișinău, deblocat de CMC
7 Decembrie 2017 11:05
La ședința Consiliului Municipal Chișinău, de astăzi, consilierii locali au deblocat proiectul de suflet al priamrului suspendat, Dorin Chirtoacă, prin care urmează a fi termoizolate mai multe clădiri publice din Municipiul Chișinău, notează Democracy.md.

Datorită proiectului dat, urmează a fi eficientizate energetic și izolate terminc mai multe clădiri publice din capitală.  

Primăria capitalei a semnat un acordul de finanțare cu BERD pentru proiectul dat pe  6 decembrie 2016. Ulterior, urma să fie semnat un acord similar și cu Banca Europeană de Investiții (BEI), însă, proiectul a ajuns în impas în urma crize de la Primărie, cauzată de dosarul penal intentat pe numele primarului Dorin Chirtoacă.

Valoarea proiectului în prima etapă a implementării este de 25 de milioane de euro: zece milioane, credit din partea BERD, zece milioane, credit din partea BEI, iar cinci milioane, sub formă de grant din partea Fondului E5P.

Deși anterior consilierii PCRM și a celor fără de partid nu au susținut proiectul dar, totuși astăzi aceștea l-au susținut, pentru a putea fi deblocate resursele financiare.

”Noi in luna martie nu am susținut acest proiect pentru că noi credem că în orațul nostru sînt probleme mult mai importante decît termoizolarea. Printre acestea ar fi problemele transportului public, al formării infrastructurii sportive, de amenzajare a teritoriului și multe altele. Eu am vorbit cu conducătorii școlilor și ei ne-au spus că în clădirile școlilor și iarna și toamana și vara e cald, probleme nu-s. Însă, noi susținem acest proiect ca un experiment, noi trebuie să creăm o comusie și după ce acești bani vor fi asimilați, ne vom întoarce la aceasta pentru a folosi acești bani în cadrul altor proiecte importante pentru municipiul Chișinău”, a spus Vasile Chirtoca, președintele fracțiunii PCRM și a celor fără de partid din cadrul Consiliului Municipal Chișinău.

Într-un final, proiectul de eficientizare energetică și termoizolare a clăridilor publice din Chișinău, a fost aprobat de consiglieri cu 37 de voturi.

Comentarii: 0  
 
TAGURI