Vlah: Mass-media din Rusia va fi difuzată în autonomie pe deplin
8 Decembrie 2017 09:00
Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a declarat că mass-media din Rusia "va fi difuzată în autonomie pe deplin", notează Democracy.MD.

Surse din cadrul serviciului de presă al başcanului au comunicat pentru Infotag că despre aceasta ea a declarat joi, comentând legea adoptată de Parlament cu privire la interzicerea propagandei ruse.

"Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a perceput cu indignare decizia majorităţii parlamentare de a introduce modificări în Codul Audiovizualului prin care se interzice retransmisia programelor de ştiri şi informaţionale din Rusia. Această decizie încalcă flagrant dreptul cetăţenilor Republicii Moldova de a avea acces la informaţii şi îi afectează mai ales pe vorbitorii de limba rusă şi locuitorii din UTA Găgăuzia", se menţionează în comunicat.

Irina Vlah consideră evident faptul că "după adoptarea acestui proiect de lege va urma o nouă acutizare a relaţiilor dintre Moldova şi Federaţia Rusă, ceea ce, de asemenea, nu corespunde intereselor naţionale ale ţării noastre".

"Sub sloganul "ameninţării informaţionale" mitice, de fapt are loc lupta împotriva limbii ruse şi autorităţii înalte a Federaţiei Ruse în Republica Moldova. În acest context, başcanul consideră important să menţioneze că, în conformitate cu legislaţia regională, presa rusă va continua să fie difuzată în autonomie", subliniază serviciul de presă.

Joi, la iniţiativa Partidului Democrat din Moldova, a fost adoptată în două lecturi consecutiv aşa-numita lege privind "combaterea propagandei ruseşti". Modificările aprobate la Codul Audiovizualului prevăd interzicerea difuzării şi retransmiterii pe teritoriul Republicii Moldova a emisiunilor informatico-analitice, politice şi militare ale statelor care nu au ratificat Convenţia europeană privind televiziunea transfrontalieră.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI