Moldova va achiziționa complexe radiologice mobile din Belarus
12 Decembrie 2017 08:00
Republica Moldova este interesată de achiziționarea complexelor radiologice mobile din Republica Belarus, notează Democracy.MD. Un memorandum de intenție în acest sens a fost semnat astăzi, la Minsk, în cadrul vizitei Premierului Pavel Filip la o întreprindere specializată în producerea echipamentelor medicale modern.

Unităţile medicale mobile oferă soluții eficiente în domeniul radiografiei pulmonare și mamografiei. Complexele radiologice mobile digitale vor fi utilizate pentru profilaxia maladiilor, în special a tuberculozei. Inițiativa aparține Premierului Pavel Filip și are ca scop sporirea accesului populației la servicii profilactice de calitate, în zona rurală. 

Întreprinderea belarusă ”ADANI” este specializată în fabricarea echipamentelor de înaltă tehnologie, bazate pe știința pentru radiologie medicală, screening-ul cu raze X și testarea nedistructivă cu raze X. Compania are semnate contracte cu peste 70 de ţări din lume.

 

Comentarii: 2  
Mihai 12 Decembrie 2017 08:45
0 (0)
Iată ca vizita lui Filip nu a fost in Zadar, ca întotdeauna S-a întors cu ceva rezultate. Sa ne fie noua convinabil la buzunar, restul se rezolva
andrei 12 Decembrie 2017 09:24
0 (0)
La moment nici nu știu dacă avem complexe radiologice mobile, dar ele sunt extrem de importante pentru pacienți când nimeressc în situații de urgență!
 
TAGURI