Un magazin din Capitală acceptă plăţile în bitcoin
14 Decembrie 2017 10:00
Criptovaluta câştigă tot mai multe teren în Moldova. Unul dintre cele mai mari magazine de mobilă din Capitală a început să accepte plăţile în bitcoin, relatează Democracy.MD.

Administratorii companiei susţin că au luat această decizie, deoarece moneda virtuală devine din ce în ce mai puternică, scrie publika.

"Bitcoinul a devenit destul de popular în lume. Aşa companii mari ca Amazon și Ebay acceptă Bitcoinul ca mijloc de plată. Vrem să introducem această valută şi pe piaţa Moldovei", a spus Maria Untilova, Manager show-room.

"Conform legislației Republicii Moldova, putem opera doar cu moneda naţională, adică lei. De aceea, toate plăţile le primim în lei, prin intermediul unei terţe persoane, care ne este partener", a mai spus Maria Untilova, Manager show-room.

"Bitcoinul este unica valută descentralizată. Cu alte cuvinte, nu există nici un centru, care ar putea schimba condiţiile, principiile de lucru şi altele. De aici – încrederea faţă de această valută. Mai mult – cantitatea acestei valute este limitată. La momentul de faţă în lume există doar 21 milioane de bitcoin. În opinia specialiștilor această cantitate constituie 70 la sută din totalul monedei digitale", a menţionat Veaceslav Cunev, expert economic.

Bitcoinul poate fi obţinut cu ajutorul aşa zisei reţele, sau ferme în care sunt unite sute de computere. Pe măsură ce cantitatea de criptovalută se măreşte problemele matematice, care trebuie să le rezolve aceste reţele se complică. Bitcoinul este un fel de recompensă pentru rezolvarea unor ecuaţii extrem de complexe.

Tot utilajul a costat în jur de o mie de dolari. Timp de şase luni mi-am întors banii investiţi. Un an şi jumătate am venituri din această investiţie.

Pentru acest tip de valută nu există reguli. Eu aş compara-o cu jocul în monopol. Să zicem că noi am decis ca fisa aceasta să coste o sumă anumită de bani. Nimeni nu ne poate interzice să jucăm în acest monopol.

Putem constata că valoarea acestei fise din jocul în monopol continuă să crească. În ultimii trei ani bitcoinul s-a scumpit de 64 de ori. Din ianuarie 2017 valoare ei a crescut de 17 ori. Este un record mondial.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI