Rusia va cheltui 6,7 miliarde de dolari pentru organizarea Cupei Mondiale din 2018
29 Decembrie 2017 10:00
Organizarea Campionatului Mondial de fotbal din 2018 în Rusia a scos din bugetul federal circa 6,7 miliarde de dolari (390 de miliarde de ruble), a declarat responsabila de la Corpul de Control Financiar Tatiana Golikova, relatează Democracy.MD.

Moscova, Sankt Petersburg, Kaliningrad, Volgograd, Kazan, Nizhny Novgorod, Samara, Saransk, Rostov-pe-Don, Ekaterinburg şi Soci sunt oraşele care vor găzdui meciurile de la turneul final din 2018. "Bugetul federal va cheltui 390 de miliarde de ruble (6.7 miliarde de dolari). Infrastructura sportivă a acaparat 38% din această sumă, restul banilor fiind investiţi în drumuri, utilităţi publice şi alte îmbunătăţiri", susţine Tatiana Golikova.

Rusia va organiza pentru prima dată o ediţie a Campionatului Mondial. Competiţia se va desfăşura în perioada 14 iunie – 15 iulie 2018. Organizatorii au declarat pentru mass-media că totul a fost pus la punct în cinci oraşe, inclusiv Moscova, până în acest moment.

În același timp, vicepremierul rus Vitali Mutko a anunţat miercuri că demisionează din funcţia de preşedinte al Comitetului de organizare a Cupei Mondiale de fotbal din 2018, la două zile după ce s-a suspendat din postul de preşedinte al Federaţiei Ruse de Fotbal. Mutko a luat aceste decizii pentru a putea contesta la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne suspendarea sa de la Jocurile Olimpice din cauza scandalului de dopaj în care este implicată Rusia.

„A rămas mult de muncă, dar sunt convins că totul va fi gata la timp'', a precizat Mutko, adăugând că el se va concentra pe munca sa în cadrul guvernului.

Numele lui Mutko a fost legat direct de scandalul de dopaj instituţionalizat din Rusia, pentru creşterea performanţelor la Jocurile Olimpice de iarnă de la Soci, din 2014. Mutko a negat vehement acuzaţiile. Mutko, care a condus sportul din Rusia în ultimul deceniu, a fost suspendat pe viaţă de la Jocurile Olimpice în data de 5 decembrie de către Comitetul Internaţional Olimpic.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI