Virusul gripal AH1N1 a făcut prima victimă din acest an.
11 Ianuarie 2018 16:01
O femeie din capitală a decedat din cauza virusului gripal A(H1N1), la o zi după ce a fost internată în spital în stare gravă.

“Doamna nu deţinea poliță medicală și până a ajunge în stare gravă la spital a primit un tratament indicat de un medic dintr-un cabinet privat. Pacienta s-a adresat tardiv la specialiști și chiar dacă medicii au depus toate eforturile ca să o ajute organismul ei era deja slăbit, deoarece făcuse şi pneumonie bilaterală”, a spus Moldovanu, notează Moldpres.

El a adăugat că prezenţa virusului la pacienta decedată a fost confirmată de testele de laborator. „În prezent în laborator se află analizele preluate de la un alt pacient suspectat că ar fi infectat cu gripă. Niciunul dintre bolnavi nu au fost vaccinaţi“, a specificat Moldovanu.

„În săptămâna curentă în municipiu s-a înregistrat o creştere a numărului de viroze în rândul minorilor, din acest motiv îndemn părinţii să fie vigilenţi să evite locurile aglomerate şi să se adreseze la medic după primele simptome de boală”, a conchis Moldovanu.

Medicii recomandă populaţiei și în special copiilor să consume în perioada rece a anului cât mai multe lichide calde, fructe şi legume.

Comentarii: 0  
 
TAGURI