Vinieta nu mai este verificată la traversarea frontierei. De când se aplică noua regulă
11 Ianuarie 2018 19:00
Poliția de Frontieră anunță că, de la începutul acestui an, nu mai verifică vinieta la traversarea frontierei. Și asta pentru a fluidiza traficul transfrontalier, prin micșorarea timpului de control al documentelor. Totuși, șoferii nu scapă de control. Vinietele vor fi verificate de către Inspectoratul național de patrulare și Ministerul Economiei și Infrastructurii, relatează Democracy.MD.

Până acum, șoferii erau obligați să prezinte bonul de achitare a vinietei la traversarea frontierei, întrucât Poliția de Frontieră nu avea acces la sistemul E-Vinieta, pentru a putea verifica valabilitatea acesteia. Dacă nu prezentau bonul, conducătorii auto riscau amendă de 3.000 de lei, indiferent de câte zile au stat în Republica Moldova.

Potrivit datelor prezentate de Poliția de Frontieră, în primele 10 zile ale acestui an, au traversat frontiera peste o jumătate de milion de persoane și peste 112 mii de mijloace de transport. Valorile traficului de călători este în creștere cu 20 % față de perioada similară a anului 2017.

Pentru a evita aglomerările, polițiștii de frontieră recomandă călătorilor să tranziteze toate punctele de trecere existente la graniţă. Astfel, va fi evitată suprasolicitarea doar a unora dintre acestea. De asemenea, Poliția de Frontieră a venit cu propunerea de a instala mai multe indicatoare rutiere de orientare și informare a persoanele despre căile de acces spre unele puncte de trecere. Propunerea a fost susținută de reprezentanții Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Necesitatea instalării acestora a parvenit în rezultatul analizei situației din PTF comun ”Criva-Mamaliga”, unde se înregistrează deseori trafic intensiv, deși în apropiere sunt PTF Larga-Kelmențî și PTF Briceni-Rossoșani, care nu semnalează un flux majorat. Cauza ar fi că sistemul de navigație GPS selectează cel mai apropiat punct de trecere cu Ucraina, iar mulți dintre călători nu cunosc căile de acces spre aceste două puncte de trecere.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI