VIDEO// Percheziții de amploare în sudul țării
12 Ianuarie 2018 11:00
A fost descoperit și desființat un grup criminal organizat, implicat în circulația ilegală de droguri, în scop de înstrăinare, în regiunile de sud ale Republicii Moldova, în special în orașul Cahul, satul Crihana Veche, raioanele Cahul și Taraclia, în alte localități, relatează Democracy.MD.  

Astfel, în cadrul mai multor percheziții la domiciliile persoanelor bănuite, au fost descoperite și ridicate în jur de trei kilograme de droguri, în special paie de mac, marijuana, metadon etc., în proporții deosebit de mari. Totodată, au fost depistate și ridicate atît obiecte destinate pentru prelucrarea drogurilor, consumarea lor, dar și mijloace speciale de comunicare, folosite la comiterea crimei. 

În total au fost stabiliți și reținuți cinci membrii a grupării criminale, fața de care, la demersul procurorului, au fost aplicate măsuri preventive sub forma de arest.

Acțiunile persoanelor reținute cad sub incidența art. 2171 al. (4) lit. b), d) Cod penal, care prevede pedeapsă sub forma de închisoare pe un termen de pînă la 15 ani.

Gruparea criminală a fost documentată timp de aproape cinci luni, iar la momentul actual procurorii PCCOCS oficiul Sud și ofițerii de investigații ai INI a MAI întreprind măsuri de identificare și a altor persoane, care fac parte din această grupare criminală.

 

Comentarii: 4  
Dina 12 Ianuarie 2018 11:36
0 (0)
Si ne intrebam de unde atitia copii dementi in tara asta daca se comercializeaza asa prostii.
Andrei 12 Ianuarie 2018 12:18
0 (0)
Dupa ce Plahotniuc a inceput lupta cu traficantii de droguri, acesta se mai mira ca unii ii vor moartea? Sistemul criminal se opune.
ssssssssssss 12 Ianuarie 2018 14:29
0 (0)
Tadadadam :D vine ridul fiecaruia ia sa vezi gata cu epoca cea Filatista cind toul se permitea , hotii la puscarie.
Alexei85 12 Ianuarie 2018 16:31
0 (0)
Campania pornită în 2017, împotriva drogurilor, continuă în același ritm și anul acesta, sper să nu se oprească, pînă nu îi va băga pe toți la pușcărie.
 
TAGURI