Gazoductul Ungheni-Chișinău: proprietarii bunurilor imobile de pe traseul acestuia vor fi despăgubiți
13 Martie 2018 13:05
Pentru facilitarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău, Guvernul a aprobat, în ultima ședință, modificarea și completarea Legii privind declararea utilității publice pentru lucrările de interes național de construcție a conductei de transport gaze naturale pe direcția Ungheni-Chișinău.

Mai exact, documentul detaliază procedura de plată a despăgubirii persoanelor care dețin bunuri imobile pe direcția construcției gazoductului.

Chiril Gaburici, ministrul Economiei și Infrastructurii, a menționat că prin modificările și completările propuse la proiectul de lege se instituie o procedură specială de expropriere detaliată, pentru a elimina orice risc sau impediment în procesul de implementare a proiectului, fără a afecta desfășurarea construcției gazoductului Ungheni-Chișinău.

De asemenea, este detaliată procedura de plată a despăgubirii proprietarilor bunurilor imobile (terenurilor) și a titularilor de drepturi asupra bunurilor imobile (terenurilor), se arată într-un comunicat al serviciului de presă al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

„Acest proiect de lege nu afectează dreptul la despăgubire a proprietarilor bunurilor imobile, afectați de construcția conductei. Guvernul își asumă responsabilitatea deplină pentru despăgubirea daunelor aduse terenurilor, plantațiilor, construcțiilor, recoltei nestrânse, precum și pentru alte daune imputabile”, a reiterat ministrul Chiril Gaburici.

Documentul urmează să fie propus Parlamentului pentru examinare și aprobare

Comentarii: 0  
 
TAGURI