PL şi PLDM trebuie să voteze pentru includerea integrării europene în Constituţie în acest fel, vectorul european va deveni ireversibil
12 Octombrie 2018 14:25
 PL şi PLDM trebuie să voteze pentru includerea integrării europene în Constituţie, deoarece în acest fel, vectorul european va deveni ireversibil. Analistul politici Ion Tăbârţă a mai declarat, în cadrul unei emisiuni la postul de televiziune Moldova 1, că deturnarea parcursului european va fi o misiune dificilă pentru forţele pro-ruse. 

 „Această prevedere în Constituția Republicii Moldova poate fi o asigurare pentru anumite schimbări de culoare politică. Avem aceste partide de stânga, de orientare pro-rusă, care încearcă permanent să stopeze tot ce ține de parcursul european și să ne îndrepte spre un spațiu estic”, a declarat Ion Tăbârţă.

Acesta a adăugat că o eventuală deturnare a vectorului european poate fi făcută de un partid de orientare pro-rusă, care va obţine majoritatea în Parlament.

„Pot fi evitate cel puțin parțial anumite aspecte de deturnare a vectorului european al R. Moldova, în caz de schimbare a guvernării. Nu este exclus ca un partid de stânga să acumuleze această majoritate calificată și atunci nimic nu-i va împiedica sa schimbe Constituția. Totodată, putem avea o majoritate parlamentară, ei pot fi un guvern de stânga, însă nu pot modifica Constituția și în acest caz pot fi evitate anumite episoade nefericite pentru un eventual parcurs european al R. Moldova până la venirea forțelor europene la conducere”, a mia spus Tăbârţă. 

Comentarii: 1  
RedMilf 12 Octombrie 2018 17:28
0 (0)
Ei nu o sa voteze pentru sintagma de integrare, ca altfel se pulbera tot PR ce a facut ca sa voteze cetatenii pentru ei.
 
TAGURI