Miniștrii nu pot împărți banii; Filat: Mâine vom avea probleme mari!
22 Iunie 2012 17:40
1778 0 jurnal.md
Nemulțumiri la Guvern! Mai mulți miniștri s-au revoltat astăzi față de proiectul de lege privind rectificarea bugetului de stat pentru 2012, care prevede reducerea cheltuielilor pentru ministere.

Ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, a atenționat că prin modificările operate tinerii care fac armata nu vor putea fi asugurați cu mâncare și uniforme. „Este strictul necesar de a asigura soldații în termen. Ieri abia am aflat despre chestiunea asta. Economisim și așa cum putem”, a declarat Marinuța.
Și ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Marcel Răducan, a menționat că mai multe proiecte de dezvoltare regională vor rămâne fără bani. „Avem 29 de proiecte inițiate. Acum avem o diminuare de 14 milioane de lei, deși ar fi corect să fie 3 milioane”, a menționat Răducan.
Ministrul Culturii, Boris Focșa, s-a arătat și el nemulțumit de reducerile propuse. „Noi suntem cei mai afectați. De exemplu, la Palatul Național curge acoperișul”, s-a plâns Focșa.
Premierul Vlad Filat le-a explicat miniștrilor că modificările propuse țin de situația economică în care se află țara. „Republica Moldova este constrânsă de situație economică mai rea decât ne-am așteptat. În primele trei luni avem o creștere de doar 1%. Trebuie să fim cu toți responsabili de ceea ce se întâmplă. Putem să rezolvăm problema azi, iar mâine să avem probleme mult mai mari”, a declarat Filat.
În cele din urmă s-a decis ca după ședința Guvernului să fie identificate sursele financiare necesare pentru Armata Națională.
Potrivit proicetului de lege privind rectificarea bugetului de stat, cheltuielile au fost reduse cu 1,9 la sută sau 426 de milioane de lei. Veniturile la bugetul de stat se vor reduce cu 334 de milioane de lei, iar deficitul bugetar va scădea până la 906 milioane de lei.
Comentarii: 0  
 
TAGURI