Drum de ocolire construit din fonduri regionale la Hîncești
30 Septembrie 2015 18:00
Un drum de ocolire care transferă traficul naţional şi internaţional în afara centrului orașului Hâncești a fost dat în exploatare la 29 septembrie. 

Costurile totale ale proiectului sunt de 73 milioane 235 mii de lei, iar o parte din bani vor fi alocați de Administrația de stat a drumurilor. Etapa a doua a proiectului urmează să demareze în anul 2016, informează Democracy.md, potrivit moldova.org.

Prin construcția acestui drum se urmărește dezvoltarea economică a localităţii şi respectiv îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă a locuitorilor oraşului.

Segmentul de drum dat în exploatare face parte dintr-un proiect mai amplu, intitulat „Dezvoltarea atractivității economice în sectorul cu potențial industrial regional a orașului Hîncești prin construcția capitală a drumului de ocolire”.

În prima etapă a proiectului a fost dat în exploatare un segment cu lungimea de circa un km de drum, prin care se asigură un acces mai bun spre drumul republican Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca R3 și Chișinau-Leova R34, care îndeplineste o funcţie deosebită ca drum de ocolire a transportului din direcţia Basarabeasca către direcţia Cahul, Chișinau şi cel mai important către Europa prin Vama Leușeni.

În afară de localitatea orașului Hîncești, drumul dat deschide o perspectivă de dezvoltare şi pentru celelalte sate şi localităţi a raioanelor învecinate.

În urma realizării etapei II a acestui proiect vor fi construite încă 1,442 km drum de ocolire. De asemenea sunt prevăzute lucrări de amenajare a teritoriului adiacent drumului de ocolire, instalarea sistemului de iluminare stradală. Această investiție are drept scop creșterea economică în regiune prin crearea Parcului Industrial de tip green – field.

Drumul de ocolire asigură conexiunea la Parcul Industrial fapt care va genera efecte pozitive asupra economiei ridicând rata de ocupare a forței de muncă și dinamizarea sectorului de întreprinderi mici și mijlocii. În urma construcției acestui drum circa 26 mii de locuitori vor avea acces confortabil la drumul republican Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Basarabeasca R3 şi R34. Implementarea acţiunii exclude pericolul de inundare a 450 de case.

Comentarii: 0  
 
TAGURI