Igor Dodon a dezvăluit metodele banditești ale lui Renato Usatîi
25 Mai 2017 11:46
În cadrul emisiunii „Glavnâi vopros” de la postul NTV-Moldova, Președintele Republicii Moldova a comentat zvonurile pe care le răspândește despre el Renato Usatîi.

Igor Dodon a răspuns declarației făcute de Renato Usatîi, potrivit căreia președintele încearcă să aranjeze ca Vlad Plahotniuc a fost primit la Moscova. Șeful statului a spus că niciodată nu a fost avocatul îngerilor, nici a diavolilor și că pe parcursul ultimilor ani s-a adresat cu o asemenea rugăminte doar o dată. S-a întâmplat în cazul lui Renato Usatîi, iar Dodon foarte regretă că a făcut acest lucru. 

- Pe parcursul carierei mele politice din ultimii cinci ani s-a întâmplat doar o dată ca eu să mă adresez la prietenii noștri din administrația președintelui pentru a organiza o întâlnire cu un politician din Moldova, a declarat Dodon. Aceasta s-a întâmplat în martie 2015, când am rugat să fie primit Renato Usatîi, pe care nimeni nu vroia să-l primească, nici să-i răspundă la apeluri. Acum regret acest lucru. În rest, nu au mai fost cazuri în care să rugăm să se întâlnească cu cineva și nu o vom mai face. Nu e treaba noastră. Toți înțeleg foarte bine starea lucrurilor și au o părere despre fiecare din politicienii din Moldova.

Șeful statului este sigur că, comportamentul lui Usatîi se explică prin faptul că acesta este supărat că Dodon, dar nu el a devenit președinte. În același timp, președintele a cridicat dur fostul său partener de luptă împotriva coaliției de gubernare. 

- Eu cred că este vorba de o răutate. El a avut planuri mari. La fel ca și cei care au investit în el, care așteaptă rezultate, și care deja sunt dezamăgiți. Cel mai probabil că în curând această istorie se va termina. Este clar, s-a supărat pe soartă, pe toți, de faptul că Dodon a devenit președinte. Cu toate că în cazul înțelegerilor noastre eu m-am ținut de cuvânt și el știe acest lucru. Sunt sigur că oamenii au înțeles că locul clovnilor nu e în politică. Balabolul rămâne balabol. Maxim ce poți să-i încredințezi este circul. Și nu postul de director, dar de actor, a adăugat acesta.

Igor Dodon a adăugat că regretă comportamentul lui Usatîi, întrucât și-a dorit sincer să aibă un partener pe eșchierul politic de stânga, despre a și declarat în repetate rânduri. În același timp președintele a dat de înțeles că după ce Usatîi a întrecut toate limitele acceptabile, acesta nu se va așeza la masa de negocieri cu el. 

- Unii dintre prietenii mei, chiar și cei din Federația Rusă, îmi spun: „ Igor Nicolaevici, la ce v-ați așteptat, a fost scos dintr-o grupare banditească, a fost întotdeauna bandit, însă banditul din el nu l-au scos”. Să ieși în emisie și să declari că vei lichida fizic președintele Moldovei și-l vei arăta prin sălile de clasă – cum să te așezi cu asemenea oameni la masa de negocieri și ce să vorbești cu ei? Eu înțeleg că în cercurile voastre se practică asemenea lucruri, însă politică nu e loc de asemnea lucruri, a subliniat președintele.

Șeful statului a menționat că se îndoiește de faptul că oamenii ,care la prima dificultate sunt gata să-și lichideze oponentul, pot crea ceva cu adevărat util pentru Moldova și, cu atât mai mult, să o conducă. Cu asemenea oameni n-ai ce discuta, a subliiat acesta.

- Sau se înâmplă să te așezi la masă cu un om, stați unul lângă altul, beți bere, iar prietenul de alături înscrie tot și adună pe policioară ca peste un an să te șantajeze. Ce să borbești cu acest om? Cum să furi poporul Moldovei? Cum să întorci gruparea banditească care se află acum în Moscova? Toate cărțile au fost date pe față. Poporul a văzut totul, iar rating-urile arată clar că nu mai au șanse să ajungă în Parlament, iar de vină tot ei sunt. Am răbdat în ultimii 2 ani atacurile la adresa noastră și îmi spuneam constant: „Calm, nu trebuie”. Iar acum încotro?, - a concluzionat Igor Dodon.

Recent șeful statului a declarat că dacă ar avea posibilitatea să semneze un decret privind retragerea acuzațiilor la adresa lui Usatîi, ar fi făcut-o în ziua respectivă. 

Comentarii: 0  
 
TAGURI