Gheorghe Cavcaliuc a efectuat o vizită de lucru în raioanele Rîșcani și Soroca
29 Martie 2016 14:31
Șeful adjunct al IGP, Gheorghe Cavcaliuc a efectuat o vizită de lucru în raioanele Rîșcani și Soroca unde s-a întâlnit cu președinții, primarii și procurorii raioanelor, informează Democracy.MD.


Astfel, î
n cadrul ședințelor au fost discutate problemele ce țin de ordinea și securitatea publică, dar și de modalitățile de colaborare ale politiei cu autoritățile publice locale.

Scopul acestor întruniri a avut la bază consolidarea parteneriatului  între poliție și societatea civilă și unirea eforturilor spre prevenirea infracționalității, prioritatea Poliției Naționale, fiind de a asigura un climat de normalitate civică, de ordine şi siguranţă publică.

”Consolidarea parteneriatului cu societatea civilă, precum şi acordarea serviciilor de calitate cetăţenilor este unul din pilonii de bază pe care este axată activitatea poliţiei ori comportamentul poliţiștilor  în societate este una dintre cele mai vizibile şi relevante cărţi de vizită pentru o ţară sau comunitate de oameni. Este deci de importanță vitală ca Poliția  să fie o forță eficientă, motivată,  demnă, aproape de cetățean și îndeplinindu-și eficient atribuțiile  să stabilească un dialog util și permanent cu cetățenii, în scopul realizării unui nivel sporit de siguranță și protecție” a menționat Gheorghe Cavcaliuc.

În cadrul întâlnirilor, primarii au fost informați despre proiectul „Supraveghere de Vecinătate” şi beneficiile acestuia, care funcționează în Moldova pentru al treilea an consecutive, fiind bazat pe solidaritate comunitară şi ajutor reciproc, pentru a spori gradul de securitate şi prevenire a infracţionalităţii la nivel de comunitate.

Totodată, participanții au fost încurajați să interacționeze cu polițiștii, pentru a contribui la prevenirea infracționalității, crearea unui mediu de siguranță și încredere în comunitatea în care trăiesc. 

Prezența conducerii IGP la aceste întruniri a fost una binevenită pentru reprezentanții Administraței Publice Locale din raioanele Rîșcani și Soroca, care la finele întrunirii au mulţumit conducerii IGP pentru deschidere și conlucrare, apreciind activitatea eficientă a Poliției în teritoriul deservit.

Comentarii: 0  
 
TAGURI