Interlopul Ion Druță va sta două decenii după gratii pentru omorul a trei persoane
1 Aprilie 2016 10:01
Interlopul Ion Druţă, alias „Vanea Pisateli” va sta două decenii după gratii pentru că a organizat şi dirijat un triplu omor, comunică Democracy.MD cu referire la Serviciul de presă al Procuraturii Generale.


În acest sens, magistraţii CSJ au respins recursul lui Ion Druţă împotriva deciziei instanţei de apel, prin care fusese condamnat la 20 de ani închisoare.

La data de 22 octombrie 2015, Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău a constatat vinovăţia inculpatului de organizarea privării ilegale de libertate şi omorul a trei bărbaţi, stabilindu-i pedeapasa solicitată de procurori – 20 de ani de detenţie. 

Procurorii au demonstrat prin probe că, inculpatul a organizat şi dirijat un triplu omor, savîrşit în iarna anului 2000. Victimele au fost împuscate, iar apoi incinerate şi ingropate, pentru că ar fi refuzat să împartă banii cu Druţă, după vînzarea unei maşini furate. 

Cadavrele celor trei bărbaţi au fost descoperite abia în anul 2008, într-o fîşie forestieră din preajma traseului Chişinău-Hînceşti.

În anul 2011, Judecătoria Ialoveni l-a achitat pe inculpat pe motiv că fapta nu întruneşte elementele infracţiunilor incriminate. Procurorii au contestat sentinţa, urmând mai mulţi ani de şedinţe, dezbateri judecătoreşti şi rejudecări, până când magistraţii Curţii de Apel, după rejudecarea cauzei penale, au casat sentinţa ilegală şi l-au condamnat pentru crimele comise.

De precizat că, la începutul anului trecut, interlopul Ion Druţă, alias „Vanea Pisateli”, a fost condamnat la 5 ani închisoare şi pentru vînzare ilegală a armelor şi muniţiilor.

Comentarii: 0  
 
TAGURI