Optez pentru libertatea presei
28 Februarie 2014 12:57
2395 0 Juravschi Vasile
Protestul nostru, a tinerilor Partidului Popular din Republica Moldova, a arătat adevărata față a presei. Se pare că valorile, precum libertatea presei, exprimarea opiniei proprii liber și necondiționat, au rămas doar niște clișee care au adus actuala clasă politică la guvernare. Se pare că am luptat degeaba în 2009 pentru valorile democratice. Valorile democratice rămîn din păcate în umbră.

Optez pentru libertatea presei în sala de ședințe din următoarele motive:
1. Toți jurnaliștii trebuie să fie prezenți în sală, pentru a vedea fiecare mișcare a lor. Ceea ce propune Parlamentul, adică sala aparte pentru jurnaliști nu poate fi agreat. Presa trebuie să obțină informații din prima sursă, nu să retransmită ceea ce li se propune.
2. Presa e cea de a 4-a putere în stat. Ea trebuie să fie independentă și să funcționeze în beneficiu public.
3. Presa trebuie să aibă libertate nu doar de exprimare, dar și în accesul la informație.
Revenind la protestul organizat de tinerii populari. Noi dorim presă pentru popor! Ideea acțiunii de azi a fost una destul de simplă și de clară. Tinerii erau reprezentanții bloggerilor, TV-urilor, radiourilor, portalurilor de știri și a ziarelor. Alte 3 persoane figurau ca dictatori. Tinerii jurnaliști erau închiși într-un țarc, iar dictatorii închideau gurile celor ce doreau să se exprime. Într-un final tinerii și-au unit forțele și au reușit să scape de gratii, acolo închizîndu-i pe dictatori.
Scopul flash-mob-ului era următorul: Nici o instituție de stat, inclusiv și legislativul, nu trebuie să limiteze accesul reprezentanților mass media la ședințele plenare a Parlamentului. Fiecare jurnalist trebuie să-și expună liber părerea, fără să se teamă de consecințe.
Pro Presa Liberă! Jos dictatura informațională!

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI