STOP propaganda externă! PDM va depune azi un proiect privind securizarea spațiului informațional
13 Iunie 2017 12:01
Partidul Democrat intenționează să depună astăzi la Parlament inițiativa privind securizarea spațiului informațional de propaganda străină. Despre aceasta a anunțat liderul formațiunii, Vlad Plahotniuc, în cadrul briefingului săptămânal al partidului. Acesta a ținut să sublinieze că proiectul nu prevede închiderea unor posturi de televiziune, ci eliminarea doar a programelor informative prin care se desfășoară propaganda străină. De asemenea, Plahotniuc a precizat că modificările operate se vor răsfrânge asupra tuturor posturilor TV, indiferent de ponderea de piață și fondatorii acestora.

„Vă anunț că am propus ca PDM să depună astăzi la Parlament inițiativa privind securizarea spațiului informațional, iar o decizie în acest sens a fost luată azi înședința săptămânală. Considerăm că acest subiect trebuie dezbătut separat de orice alt subiect privind audio-vizualul, tocmai pentru că vorbim de o temă ce ține de securitatea statului și e nevoie de o asumare politică a acestei decizii. În plus, dorim să fie abordat separat acest subiect și pentru ca societatea să aibă posibilitatea să vadă cât mai clar cine sunt cei care se opun limitării propagandei străine și își doresc să mențină actuala stare de poluare informațională și distorsionare a realității în R. Moldova. Desigur, urmează ca cei care vor dori să păstreze în continuare actuala stare de lucruri, să își asume responsabilitatea și pentru posibilele efecte politice care ar putea să apară prin manipularea mai departe din exterior a opiniei publice”, a declarat liderul PDM, Vlad Plahotniuc.

Președintele Partidului Democrat a ținut să sublinieze că proiectul dat nu vine să închidă posturi TV retransmise pe teritoriul Moldovei sau să elimine programe de agrement îndrăgite de telespectatori. Vor fi eliminate programele informative prin care se desfășoară propaganda. De asemenea, Plahotniuc a menționat că schimbările se vor răsfrânge asupra tuturor posturilor TV, indiferent de ponderea lor pe piață sau de fondatorii acestora.

„Ca să nu existe speculații, fac precizarea că această inițiativă va avea efect asupra tuturor televiziunilor care retransmit programe informative din exterior, indiferent de ponderea lor, de fondatorii lor, sau alte elemente de acest gen.

La fel de importantă este precizarea că inițiativa care urmează a fi dezbătută nu prevede închiderea unor televiziuni retransmise pe teritoriul țării noastre. Ea prevede eliminarea doar a programelor informative prin care se desfășoară această propagandă despre care se vorbește de atâta timp dar nus e face nimic. Se vor păstra toate programele distractive și de agrement, toate emisiunile îndrăgite, care sunt principala atracție a telespectatorilor la aceste televiziuni.

Obiectivul nostru nu este de a elimina emisiunile produse în afara țării și îndrăgite de moldoveni. Televiziunile respective le vor putea retransmite în continuare ca și până acum. Accentuez, singurele programe unde vor avea loc modificări sunt cele care au caracter informativ”, a adăugat liderul democraților.

Comentarii: 3  
realist 13 Iunie 2017 12:19
0 (0)
Sa vad ce productia autohtona va difuza JTV, ca Topa plateste numai pentru emisiuni politice
Eugen 13 Iunie 2017 12:42
0 (0)
Tare as mai dori ca acest proiect sa fie votat , dar simt ca acusi Dodon va face spuma la gura.
Grecu 13 Iunie 2017 13:35
0 (0)
Stop propaganda rusă, ne bucură că macar PD a ales să se lupte cu adevărații ruși pe care Ghimpu nu a dorit să o facă!
 
TAGURI