Jurnalist despre unii politicieni: Exploatează moartea lui Andrei Brăguță ca să obțină profit de imagine
4 Septembrie 2017 15:56
„Moartea – bucurie pe timp de criză… de idei sau călcatul pe cadavre, un PAS spre putere”. Un jurnalist desființează atitudinea cinică a unor politicieni din opoziție, care vor să-și crească ratingul de pe urma morții lui Andrei Brăguță

Moartea lui Andrei Brăguță a fost pentru unii politicieni din opoziție un prilej ”disperat de a recăpăta puterea pierdută”, iar un cadavru a însemnat încă o șansă pentru ei. Opinia aparține jurnalistului Nicolae Federiuc și a fost exprimată într-un articol publicat pe blogul său.

Potrivit ziaristului, nimeni nu pune la îndoială faptul că s-a produs un act condamnabil, doar că, de nicăieri, au apărut imediat niște pretinși luptători pentru dreptate, care, întâmplător sau nu, sunt nimeni alții decât opozanții politici ai guvernării. ”Într-un mod perfid, tipic politicienilor, aceștia s-au și apucat să adapteze cazul la propriile nevoi și interese și să îndrepte indignarea oamenilor în direcția cuvenită, adică acolo de unde ar putea scoate și ei niște dividende. Că, poate, vezi Doamne, vor ieși mai mulți oameni la protestele lor și vor putea astfel să-și vadă dușmanul înfrânt. Mai ales că mesajele critice li s-au consumat, iar numărul susținătorilor a scăzut dramatic”, a scris ziaristul.

Nicolae Federiuc este de părere că moartea lui Brăguță le-a picat ca laptele în păsat, de aceia, aproape că nu-și pot ascunde bucuria. ”TV 8, expresia televizată a ”Propagandei” de pe strada Șciusev 70 a dat o știre, la o zi de la producerea nenorocirii din pușcărie, cu titlul sugestiv ”Moartea ce va răsturna sistemul”. Ați înțeles? Câtă satisfacție ascunde acest enunț care se vrea a fi mobilizator! Credeți că sforarii din umbră și-au propus să-l răzbune pe defunct? Pe naiba. Intuiția de profitori consacrați le-a spus că această moarte este spre binele lor, că îi poate ajuta în eforturile lor disperate de a recăpăta puterea pierdută. Restul e beletristică. Un nenorocit a pierit, înainte să provoace o nenorocire, iar corbii au și sărit în juru-i, ca să-și umple burțile nesătule. Scriu aceste rânduri nu ca să desconsider drama unei familii sau mai ales să justific o posibilă crimă. Vreau să atrag însă atenția la lipsa de bun simț a acestor oameni fără inimă, care, asemenea duhurilor rele, se hrănesc cu suferință, singura în măsură să le justifice existența. Pentru că, atunci când celorlalți le este bine, ei se sting în singurătate și uitare”, a precizat jurnalistul.

Comentarii: 1  
Tatiana 5 Septembrie 2017 09:23
0 (0)
Cum domnilor jurnalisti, cum domnilor politicieni sa fiti atit de imbecili?! E un caz tragic, dar nu un caz din care sa va faceti PR politic... :(
 
TAGURI