Pașaportul biometric ucrainesc va fi de trei ori mai ieftin decât cel moldovenesc
19 Iunie 2014 16:16
1726 0
 Autoritățile ucrainene pregătesc terenul pentru ca cetățenii să poată obține, începând de anul viitor, pașapoarte biometrice.

Autoritățile ucrainene pregătesc terenul pentru ca cetățenii să poată obține, începând de anul viitor, pașapoarte biometrice.

Ministrul Justiției de la Kiev, Pavel Petrenko, a anunțat că noile documente vor costa cel mult 170 de hrivne, aproximativ 200 de lei moldovenești. Asta ar însemna că un pașaport biometric ucrainesc va costa de 3,5 ori mai ieftin decât unul moldovenesc, care în prezent poate fi perfectat, în termen de 30 de zile, cu un preț de 700 de lei.
„Guvernul a decis ca pașapoartele biometrice să fie tipărite la Combinatul Poligrafic de Stat „Ucraina”. Astfel costul va fi micșorat cu 40-50% și va ajunge la 170 de hrivne”, a declarat ministrul Justiției Pavel Petrenko, citat de Interfax.ru.
Ministrul a adăugat că toți intermediarii care erau implicați până acum în procesul de tipărire a documentelor de identitate ucrainești au fost lichidați, pentru ca serviciile să fie oferite de o instituție de stat, la un preț mult mai mic.

Anterior, autoritățile de la Kiev au precizat că pașapoarte biometrice vor putea obține persoanele care au doar cetățenia Ucrainei. Eliberarea actelor va fi interzisă pentru cei cu dublă cetățenie.

Comentarii: 0  
 
TAGURI