VIDEO// Papa Francisc a oficiat o căsătorie în avion
19 Ianuarie 2018 10:00
Papa Francisc a căsătorit un cuplu de însoţitori de zbori, în avion, în timpul călătoriei de la Santiago de Chile la Iquique, scrie cbsnews.com, citat de News.ro.

Carlos Ciuffardi şi Paola Podest plănuiau să se căsătorească pe 27 februarie 2010, însă un cutremur de mare magnitudine a făcut ca biserica pe care o aleseseră să se prăbuşească în ziua respectivă.

Ei s-au căsătorit apoi, însă doar civil.

Cei doi însoţitori de bord ai LATAM Airlines făceau parte din echipajul zborului Santiago – Iquique şi au dorit să facă o fotografie împreună cu Papa Francisc, aşa cum toţi membrii echipajului au avut ocazia.

Cînd Suveranul Pontif i-a întrebat dacă sînt căsătoriţi, ei au povestit cele întîmplate în urmă cu opt ani. Papa i-a întrebat dacă le-ar plăcea ca el să oficieze ceremonia, pe loc. Desigur, cuplul a acceptat.

Papa Francisc i-a întrebat în mai multe rînduri dacă sînt siguri, iar ei nu au renunţat. Au primit binecuvîntarea, la fel şi verighetele pe care le poartă de la ceremonia civilă. Cuplul trăieşte în Santiago şi are doi copii.

„Nu ne vine să credem că Papa ne-a căsătorit”, le-a spus Ciuffardi colegilor şi reporterilor din avion. „Un papă nu a căsătorit niciodată pe cineva în avion. Avem un documentar de la Vatican, este valid”.

Membri ai echipajului au fost martori la ceremonia de căsătorie, iar un cardinal chilian a scris de mînă documentul.

Papa Francisc i-a dat miresei un rozariu alb, iar mirelui, unul negru. El l-a întrebat pe Ciuffardi dacă soţia lui este încă şeful, iar drept răspuns mirele a rîs şi a confirmat.

„Asta lipseşte lumii, jurămîntul căsătoriei. Sper ca asta să motiveze cuplurile să se căsătorească”, le-a spus Papa.

Cei doi au spus că plănuiesc să sărbătorească nunta, joi seară, în Iquique, împreună cu colegii, şi să aibă o „scurtă lună de miere” pînă vineri, cînd trebuie să revină în Santiago.

 

Comentarii: 0  
 
TAGURI