3,6 milioane de euro pentru antreprenorii moldoveni
6 Februarie 2018 11:05
Uniunea Europeană a lansat ieri Proiectul ”Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul Acordului de Liber Schimb, Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA) în Republica Moldova”.

Prezent la evenimentul de lansare, ambasadorul Delegației UE a dat asigurări că UE va continua să sprijine implementarea prevederilor din Acordul de Asociere și DCFTA.

”De trei ani, Republica Moldova are acces la cea mai mare piață din lume, peste 500 de milioane de consumatori – cetățeni ai UE, care se bucură de produse de înaltă calitate fabricate în Republica Moldova. Acest proiect va acorda asistență agenților economici la implementarea legislației deja armonizată”.

”O parte importantă este dedicată sectorului privat, în primul rând de a fi informat despre cerințele UE pentru exportul produselor pe piața europeană și, în al doilea rând – de a-l ajuta să încadreze produsele și serviciile în aceste standarde europene. Proiectul va avea un impact pozitiv asupra calității produselor și creșterii încrederii consumatorului autohton, ceea ce va impulsiona creșterea economică”, a subliniat Ambasadorul UE.

Obiectivele proiectului sunt continuarea alinierii structurilor țării de infrastructură în materie de  calitate și de supraveghere a pieței la cerințele UE, sporirea aspectelor de competitivitate a sectorului privat al țării, prin îmbunătățirea proceselor de producție, calitate și de business ale întreprinderilor mici și mijlocii (IMM), elaborarea planului de acțiuni privind vizibilitatea și comunicarea specifică multidimensională privind DCFTA, în special în domeniile infrastructurii calității, supravegherii pieței și condițiilor piețelor interne și externe.

Durata de implementare a Proiectului ”Suport pentru Cadrul Infrastructurii Calității în contextul DCFTA în Republica Moldova” este de trei ani. Suportul oferit de Uniunea Europeană este în valoare de 3,6 milioane de euro.

La ceremonia de lansare au participat și ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

Comentarii: 0  
 
TAGURI