Serviciul Vamal intenționează să doteze posturile vamale cu sisteme de control ultramoderne
6 Februarie 2018 19:05
Serviciul Vamal este interesat de echipamente de scanare care ar permite inspectarea non-intruzivă a vehiculelor şi containerelor.

Serviciul Vamal dispune acum de 22 de echipamente de scanare, dintre care 15 sunt destinate inspectării bagajelor persoanelor fizice, 6 sunt prevăzute pentru scanarea diferitor tipuri de autovehicule și încărcături, iar unul – pentru verificarea coletelor poștale.

Alte două sisteme de scanare urmează a fi instalate la posturile vamale ”Ocnița-feroviar” și ”Aeroportul Internațional Chișinău” până la sfârșitul acestui an.

Echipamentele sunt donate de către Guvernul chinez în cadrul unui proiect de asistență tehnică, cifrat la 5,7 milioane de dolari.

”Creșterea continuă a schimburilor comerciale, dar și riscurile de fraudare aferente, impun necesitatea multiplicării instrumentelor de scanare, astfel încât să asigurăm un nivel optim de securizare și să nu admitem fraude care putea ar atenta la securitatea economică în regiune”, a spus şeful Serviciului Vitalie Vrabie la o întâlnire cu potenţiali investitori.

Comentarii: 0  
 
TAGURI