CNAS aplică achiziții publice de valoare mică în format electronic
7 Februarie 2018 11:05
Eficiență și prețuri mai bune. Acestea sunt așteptările Casei Naționale de Asigurări Sociale, care a început să opereze achiziții publice de valoare mică în format electronic prin e-Licitatie – platformă de achiziții electronice pentru companii publice și private.

Declarația a fost făcută de Oleg Baxanean, șef adjunct al Direcției generale monitorizarea activității și achiziții publice CNAS.

Potrivit lui Oleg Baxanean, achizițiile prin licitații publice deschise și cele prin metoda cerere-ofertă de prețuri se fac prin sistemul de achiziții electronice al Agenției de Achiziții Publice. Achizițiile electronice contribuie la sporirea competitivității mediului de afaceri, atrăgând mai mulți participanți la licitații.

Platforma e-Licitatie a fost lansată în cadrul proiectului MTender, derulat sub egida Guvernului Republicii Moldova, cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Printre beneficiile evidențiate ale achizițiilor electronice este faptul că transparența este asigurata pentru întregul proces de licitare, de la anunț, la participare și încheierea contractului. Iar reducerea prețului într-o achiziție electronică este firească, grație procesului transparent și participativ.

Comentarii: 0  
 
TAGURI