Amenințările lui Dodon nu sunt decât semnale de disperare
7 Februarie 2018 12:05
 Satul Sărătenii Vechi din raionul Telenești este cea de-a 13-a localitate care a votat Declarația simbolică de Unire cu România. Astfel, lista adepților idealului de Unire cu Patria-Mamă continuă să crească. Între timp, tot mai mulți primari și-au anunțat clar pozițiile și au spus că nu se tem de amenințările cu dosarele penale lansate de președintele Dodon.

În timp ce preşedintele Igor Dodon îi amenință cu sancțiuni și dosare penale pe  semnatarii Declaraţiei de Unire cu România, primarii spun că singura soluție de a îmbunățăți viața din țară este anume Unirea cu Țara. Este și cazul primarului de Opaci, Căuşeni, Gheorghe Tărâță.

„Să aduci în aşa hal moşnegii noştri, care au muncit şi nici la pensie nu ştiu ce-i odihna, că altfel nu ar avea ce mânca, e o gravă încălcare a drepturilor omului,” consideră primarul comunei Opaci, raionul Căușeni, Gheorghe Tărâță. Alți trei primari au declarat că au făcut ce le spune sufletul, iar amenințările lui Dodon, în opinia lor, nu sunt decât semnale de disperare.

„Aceste Declarații de Unire sunt simbolice și nu reprezintă un raport juridic încheiat între localitățile noastre și cele ale statului român. Sunt niște declarații făcute din suflet,” spunea în context Petru Frunze, primarul satului Puhoi din raionul Ialoveni.

La rândul său, primarul satului Parcova din raionul Edineț, Marcel Snegur, se arată convins că aceste declarații de Unire reprezintă voința întregului popor.

„Și eu am votat această Declarație. Sunt mândru de ea și n-am absolut nicio frică. Am făcut ce-mi spune sufletul și sângele. Sunt român și punctum”, a declarat Marcel Snegur, primarul satului Parcova, raionul Edineț.

Amintim că, în Declaraţia simbolică de Unire cu Țara, semnatarii îşi exprimă bucuria de a sărbători împreună cu românii de pretutindeni Centenarul Marii Uniri şi „adeziunea la valorile naţionale şi democratice ale spaţiului cultural românesc”.

Pe acest val, preşedintele Dodon vine din nou cu ameninţări la adresa unioniştilor. Potrivit lui, toţi cei care au votat Declaraţia de Unire cu România se vor trezi cu dosare penale. Mai exact, „dosarele penale îşi vor găsi „eroii” inevitabil şi la timpul potrivit”.

„Noi suntem răbdători, dar totul are o limită, fiindcă cei obraznici nu ştiu de bun simţ. Este o dovadă că s-a îngroşat gluma cu unionismul. Aceasta e deja acţiune anticonstituţională vădită, ”a scris Dodon, ca de obicei, pe Facebook.

La unison cu liderul lor, și deputaţii socialişti au depus un proiect de declaraţie prin care cer Parlamentului să condamne declaraţiile simbolice de Unire cu România. Mai mult, şeful statului vrea să dedice acestei teme o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate. În susținerea lui Dodon a sărit și majoritatea consilierilor locali din Sadova, localitatea sa de baștină. Ei au semnat o declaraţie prin care îşi afirmă sprijinul faţă de statalitatea Republicii Moldova, condamnând acţiunile „antistatale” ale liderilor din localităţile care au semnat Declaraţia de Unire cu Țara.

Comentarii: 0  
 
TAGURI