Israelul a lovit 12 ținte iraniene și siriene în Siria
12 Februarie 2018 09:00
Armata israeliană a indicat că a lansat sâmbătă un „atac de mare anvergură” în Siria, lovind 12 ţinte iraniene şi siriene.

Israelul a avertizat sâmbătă că Iranul şi Siria „se joacă cu focul”, precizând că nu doreşte să se ajungă la o escaladare dar că este pregătit pentru orice eventualitate după o creştere bruscă a tensiunilor cu statul vecin Siria.

 

Aviaţia israeliană a lovit 12 obiective, între care trei baterii de apărare antiaeriană şi patru ţinte iraniene neprecizate dar „care aparţin dispozitivului militar iranian în Siria”, se arată într-un comunicat difuzat de armata israeliană.

Un avion de luptă F16 israelian s-a prăbuşit în Israel şi unul dintre piloţi a fost grav rănit sâmbătă, în cursul unor tiruri ale apărării antiaeriene siriene care a ripostat la loviturile lansate de armata israeliană împotriva unor „ţinte iraniene” din Siria.

 

Aparatul F16 s-a prăbuşit în nordul teritoriului israelian, dar un purtător de cuvânt al armatei nu a precizat dacă aparatul a fost efectiv lovit de tirurile antiaeriene sau dacă s-a prăbuşit în urma unui incident tehnic.

Cu toate acestea, este pentru prima dată când armata israeliană a declarat în mod deschis că a vizat „ţinte iranien” în Siria de la declanşarea, în 2011, a războiului în această ţară unde Iranul acordă sprijin militar regimului preşedintelui sirian Bashar al Assad.

Comentarii: 0  
 
TAGURI